Evocació de la pintura "Anunciació a Maria" de El Greco

Amb motiu del 400 aniversari de la mort del Greco, l'Associació Pessebrista de Madrid ha realitzat en el Pessebre de la Comunitat de Madrid-2014, del carrer Correus, al costat de la Puerta del Sol, una construcció de grandària considerable que evoca el record del Greco com a teló de fons, i amb això la ciutat de Toledo tal com estava fa 400 anys.

Però el més important és el PESSEBRE, en primer terme, i en ell es troben el Naixement amb pastors i reis que adoren, l'Anunciació a Maria, l'Anunciata i la Cavalcada dels reis mags, bàsicament, entre d'altres escenes.

Totes les escenes i figures recorden l'estil "grequià", però per obtenir una evocació directa al Greco es va triar el quadre que recrea l'Anunciació a Maria, del Museu del Prado. Amb la col·laboració de l'escultora Montserrat Ribes s'ha reproduït el contingut d'aquest conegut quadre, amb dues figures de fang "a palillo", d'uns 28-30 cm, que reprodueixen exactament aquesta escena. L'efecte és espectacular. S'acompanyen fotos d'aquesta escena i detalls de les figures, al costat del quadre original del Greco.